Calcein Blue AM

Name: Calcein Blue AM

CAS Registry Number: 168482-84-6

Molecular Formula: Calcein Blue AM / 168482-84-6

CA Index Name: Glycine, N-[2-[(acetyloxy)methoxy]-2-oxoethyl]-N-[(7-hydroxy-4-methyl-2-oxo-2H-1-benzo-pyran-8-yl)methyl]-, (acetyloxy)methyl ester

Other Names: Calcein Blue AM; Calcein Blue acetoxymethyl ester

Merck Index Number: Not listed

Chemical / Dye Class: Coumarin

Molecular Formula: C21H23NO11

Molecular Weight: 465.41

Physical Form: Solid

Solubility: Soluble in dimethyl sulfoxide, methanol

Melting Point: > 200 °C

Boiling Point: 617.0 ± 55.0 °C, pressure: 760 Torr

pKa: 8.88 ± 0.40, most acidic, temperature: 25 °C; 2.66 ± 0.50, most basic, temperature: 25 °C

Absorption (λmax): 322 nm

Emission (λmax): 437 nm

Synthesis: Synthetic method

Staining Applications: Bacteria, cells

Biological Applications: Drug delivery; fluorescent viability assay; monitoring bacterial transport

Industrial Applications: Not reported

Safety / Toxicity: Cytotoxicity



Fundamentals of Bioorganic Chemistry / The texlbook is based on modern organic chemistry and considers the structure and chemical transformations of organic compounds, especially those that have biological importance. Special attention is given to the chemical reactions that have analogies in living systems. The book contains about 250 pFundamentals of Bioorganic Chemistry
The texlbook is based on modern organic chemistry and considers the structure and chemical transformations of organic compounds, especially those that ...
Функциональный анализ лигнинов и их производных / Воспроизведено в оригинальной авторской орфографии издания 1987 года (издательство «Зинатне»).Функциональный анализ лигнинов и их производных
Воспроизведено в оригинальной авторской орфографии издания 1987 года ...
Путь к синтезу белка / Больше ста лет продолжались попытки синтезировать белок. Но этот синтез для учёных всегда представлял нечто большее, чем искусственное получение ещё одного соединения, пусть даже очень сложного. С белком связана загадка жизни, её возникновения... Сейчас все больше искусственных молекул белка получаюПуть к синтезу белка
Больше ста лет продолжались попытки синтезировать белок. Но этот синтез для ...
Исследования в области комплексных соединений / Воспроизведено в оригинальной авторской орфографии издания 1906 года (издательство «Москва»).Исследования в области комплексных соединений
Воспроизведено в оригинальной авторской орфографии издания 1906 года ...